Spring over hovedmenu

Arbejdsmiljøorganisation

Arbejdsmiljørådet mener, at arbejdspladsens lokale arbejdsmiljøarbejde skal være i centrum, når der skal sikres et godt arbejdsmiljø. I 2010 kom der nye regler for arbejdspladsernes arbejdsmiljøarbejde "Sikkerhedsorganisationen blev til Arbejdsmiljøorganisationen (AMO)".

De nye regler havde til formål at give en større fleksibilitet for, hvordan arbejdspladserne organiserer deres arbejdsmiljøarbejde. Det skal være med til at give medarbejdere og ledere et kompetenceløft til arbejdsmiljøarbejdet.

Ligeledes skal samarbejdet om arbejdsmiljø også styrkes sådan at arbejdsmiljøet indtænkes i alle virksomhedens aktiviteter. Både når det gælder den strategiske ledelse og den daglige drift.

Som følge af den politiske aftale om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet skal potentialet for et forbedret AMO-system drøftes i 2020. Arbejdsmiljørådet ser frem til at drøfte eventuelle nye tiltag på området.

Kampagne - Sæt spot på arbejdsmiljøet

I kampagnen Sæt spot på arbejdsmiljøet kan du få inspiration til, hvordan AMO-reglerne kan anvendes. Du kan bl.a. se tre videoer om, hvordan AMO-reglerne kan anvendes og hente en poster med fem budskaber om AMO.

Læs mere om kampagnen her