Spring over hovedmenu

Arbejdsulykker

Antallet af alvorlige arbejdsulykker set i forhold til antallet af beskæftigede skal være reduceret med 25 % i 2020. Det fremgår af den fælles politiske strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 - en strategi som Arbejdsmiljørådet bakker op omkring.

Derfor bidrager Arbejdsmiljørådet med initiativer, der kan styrke den forebyggende indsats på arbejdspladserne og reducere de alvorlige arbejdsulykker.

Kampagne - Anmeld arbejdsulykker

Arbejdsmiljørådet samarbejder med Arbejdstilsynet, de fem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring om en informationskampagne, som sætter fokus på anmeldelse af arbejdsulykker.

Læs mere om kampagnen her

Arbejdsmiljørådets rapport om arbejdsulykker og forebyggelse

Rapporten fra maj 2016 sætter gennem fem artikler fokus på forskellige aspekter og problematikker om arbejdsulykker og forebyggelse. Artiklerne spænder fra forskning i forebyggelsesstrategier til interviews med arbejdsmiljøpraktikere om deres erfaringer og refleksioner.

 

Hent rapporten her

En dødsulykke sker – hvem har ansvaret? Se kortfilmen ”Skyldig?”

Kortfilmen "Skyldig?" handler om Henrik, som er en vellidt leder og har et fint samarbejde med både arbejdspladsens direktør og arbejdsmiljørepræsentant.

En dødsulykke sker og rejser spørgsmålet om ansvaret for sikkerheden, som er Henriks. Men er han skyldig?
Filmen er produceret for Arbejdsmiljørådet og er skrevet og instrueret af Morten Køhlert. Medvirkende i filmen er bl.a. skuespillerne Søren Sætter-Lassen, Sarah Boberg og Trine Pallesen.

Se filmen her