Spring over hovedmenu
Kvinde med hvid T-shirt og blå jeans med tekst i venstre side: "Det var bare en joke, kollega 38 og tekst i højre side "ikke for mig", ansat 17 år

Din grænse for seksuel chikane er den, der tæller. Din arbejdsgiver har ansvar for at forebygge seksuel chikane. Har du oplevet noget krænkende eller er i tvivl, kan du nedenfor læse mere om, hvad kan du kan gøre.

Kvinde i hvid T-shirt med tekst til venstre for kvinden "Det var bare en kompliment", kunde 51 år
Seksuel chikane på arbejdet er aldrig acceptabelt
Det er din arbejdsgivers ansvar at forebygge og håndtere seksuel chikane
Kvinde i hvid T-shirt med tekst til højre fra kvinden "ikke for mig", ansat 23 år
Kvinde i hvid T-shirt med tekst til venstre for kvinden "Det var bare for sjovt", leder 47 år
Tal med nogen, hvis du oplever seksuel chikane på arbejdet

Der er tale om seksuel chikane, når du oplever, at den seksuelle opmærksomhed er uønsket eller grænseoverskridende. Seksuel chikane er aldrig acceptabelt.

Seksuel chikane kan ramme alle, og det kan optræde i forskellige former. Det kan fx være seksuelle bemærkninger, uønsket berøring, sjofle vittigheder, at du modtager porno, eller hvis du uønsket bliver opfordret til sex.

Seksuel chikane kan komme fra alle – både kunder, borgere, din chef eller kollega, der opfører sig på en måde, som overskrider din grænse.

Det er din arbejdsgivers ansvar at skabe klare rammer for acceptabel og uacceptabel adfærd.

Seksuel chikane kan finde sted på alle arbejdspladser.

Er du i tvivl om retningslinjerne på din arbejdsplads, så spørg din chef, din arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant en kollega eller HR.

Føler du, at din grænse er overskredet, er det altid ok at sige fra – men det kan være svært i situationen. Derfor er det vigtigt, at du bagefter får talt med nogen, der kan hjælpe dig.

Tal med din chef, arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant, kollega eller HR, hvis du eller andre har været udsat for seksuel chikane på arbejdet.

Er du i tvivl, kan du ringe anonymt til Arbejdstilsynets hotline på 70 22 12 80.