Spring over hovedmenu

02-05-2024

Opfordring til jer med Danmarks bedste arbejdsmiljø: Indstil jer til Arbejdsmiljøprisen og del jeres inspirerende forbedringer

Har din arbejdsplads Danmarks bedste arbejdsmiljø? Så kan du nu indstille jeres arbejdsmiljøindsats til Arbejdsmiljøprisen 2024.

Tiden er kommet til at få alle gode arbejdsmiljøindsatser frem i lyset.
Måske har I ryddet op i jeres kemiske produkter. Eller indført morgengymnastik, der forebygger smerter i nakke, skuldre og knæ. Det kan også være, I har skabt bedre trivsel og sænket sygefraværet eller måske nedbragt antallet af fald- og andre arbejdsulykker med en informationskampagne.

Det kan også være, I har gjort noget helt andet hos jer. Det vil Arbejdsmiljørådet gerne høre om. Derfor opfordres alle, der haft en succesfuld arbejdsmiljøindsats, til at indstille sig til Arbejdsmiljøprisen 2024.

Der uddeles fire priser i kategorierne:

  • Kemi og/eller vådt arbejde
  • Ergonomi
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Arbejdsulykker

Læs mere og indstil din arbejdsplads her på Arbejdsmiljøprisens hjemmeside


 

Find kalenderen frem: Netværksevent for arbejdsmiljøentusiaster afholdes på Folkemødet 2024

Gør et stop ved Arbejdsmiljø Loungen på Folkemødet, når Arbejdsmiljørådet og Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø inviterer til "Get Together".

Her kan du møde andre, der deler din interesse for arbejdsmiljø og få en diskussion om de aktuelle udfordringer og løsninger på arbejdsmiljøområdet, samt blive klogere på hvilke udfordringer de danske arbejdspladser står over for.


Sæt allerede nu kryds i din kalender for en underholdende og givende eftermiddag torsdag den 13. juni kl. 16.30-17.30.

Og hvis du ønsker at udforske endnu flere spændende events om arbejdsmiljø, så hold øje med Arbejdsmiljø Loungens hjemmeside, hvor der løbende offentliggøres nye arrangementer. Du finder Arbejdsmiljø Loungen på G12 ved Ydermolen i Allinge Havn. Bag loungen står de fem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø og Arbejdsmiljørådet.

Andre events på Folkemødet
Arbejdsmiljørådet inviterer derudover også til en række debatter indslag under Folkemødet, som du også kan se frem til.

  • Fredag den 14. juni kl. 10.00-11.00. Debat: Hvordan vi sikrer det gode seniorarbejdsliv.
  • Fredag den 14. juni kl. 13.00-14.00: Debat: Hvordan vi sikrer sundhed og mental trivsel på arbejdspladsen.
  • Lørdag den 15. juni kl. 11.00-12.00: Debat: Dilemmaer vedrørende generationsmødet og arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Læs mere om Arbejdsmiljø Loungen her


 

DM i Skills: Unge stod i kø for at lære om arbejdsmiljø

Arbejdsmiljørådet var tidligere i april måned rykket til Roskilde for at møde de unge, som besøgte DM i Skills. I standen Ung med job måtte unge vente i kø for at udfordre deres viden om arbejdsmiljø.

I samarbejde med Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø kunne Arbejdsmiljørådet berige nysgerrige og tørstige unge med viden, når de besøgte Ung med job standen.

Et særligt højdepunkt var vores Escape Room, hvor unge konkurrerede mod hinanden om at løse arbejdsmiljørelaterede gåder på tid. Mens mange unge tålmodigt ventede i køen til Escape Room, brugte flere af dem tiden på at quizze og tale om arbejdsmiljø med os, mens de fik serveret et glas sodavand.

Vi vil gerne takke alle, der besøgte standen, for deres deltagelse i den informative og livlige dialog om unges arbejdsmiljø.


 

Arbejdsmiljørådets ønsker til fordeling af partsmidler for 2025 og Årsberetning for 2023

Sammen med Arbejdsmiljørådets indstilling om fordeling af partsmidler har vi sendt vores Årsberetning for 2023 til beskæftigelsesministeren. Her præsenterer vi de aktiviteter og resultater, som Arbejdsmiljørådet har gennemført og opnået i det forgangne år. Det handler bl.a. initiativer målrettet unges arbejdsmiljø, forebyggelse af seksuel chikane og anbefalinger til ministeren vedr. nedbringelse af arbejdsulykker.

Se Arbejdsmiljørådets indstilling til beskæftigelsesministeren

Læs årsberetningen for 2023 her