Spring over hovedmenu

Forebyg eksem med kampagnen Beskyt huden

NYHED / 23-11-2021

Håndeksem er en af de mest udbredte erhvervssygdomme i Danmark, og unge er særligt udsat. Hudsygdom kan have store konsekvenser for de unge, som rammes. For nogen betyder det, at de ikke kan gennemføre elev- eller læretiden og må opgive den uddannelse, de er i gang med. Det kan også betyde langvarig behandling og forringet livskvalitet.

Derfor sætter Arbejdsmiljørådet sammen med Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø og Arbejdstilsynet fokus på at forebygge arbejdsrelateret eksem med kampagnen ”Beskyt huden”.

Her er fem konkrete råd til, hvordan man passer på hænderne:
1. Undgå skadelig kemi og våde hænder
2. Skift mellem arbejdsopgaver
3. Brug håndsprit som alternativ til håndvask
4. Benyt handsker
5. Plej hænderne med håndcreme

På kampagnesitet amr.dk/beskythuden kan du læse mere om rådene og se, hvilke forpligtelser arbejdsgiverene har i forhold til at forebygge arbejdsrelateret eksem.


Giv unge en god start

En god modtagelse på det nye job er en god start på et velfungerende arbejdsliv – og et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Brug tid på at give unge en grundig oplæring.

På hjemmesiden Ungmedjob har de fem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø og Arbejdsmiljørådet samlet information om unges arbejdsmiljø. På sitet finder du råd og vejledning til arbejdsgiver, underviser, forældre eller som ung i, hvordan de unge får en god start på arbejdslivet.