Spring over hovedmenu

Teknologi

Teknologi

Ny teknologi og digitale løsninger påvirker arbejdsmiljøet. De kan medvirke til at forebygge og forbedre arbejdsmiljøet, men kan også bevirke, at arbejdsmiljøet bliver udfordret. Derfor er det vigtigt at indtænke arbejdsmiljø i forbindelse med valg og implementeringsløsninger af ny teknologi og digitale løsninger.

Rapport om industri 4.0

Hvad gør det ved en medarbejder, når nærmeste kollega pludselig er en robot? Og hvordan lykkes virksomheder med implementering af nye teknologier på en måde, der får medarbejderne til at byde den velkommen?
Det har Teknologisk Institut undersøgt i rapporten ”Arbejdsmiljø 4.0 - Hvordan påvirker Industri 4.0 teknologi arbejdsmiljøet”. Projektet er lavet i et samarbejde mellem de to Branchefælleskaber for Arbejdsmiljø, BFA Velfærd og Offentlig administration og BFA Industri samt Arbejdsmiljørådet.

Du kan læse rapporten her

 

Konference om fremtidens arbejdsmiljø

I september 2019 blev der afholdt tre dialogkonferencer om fremtidens arbejdsmiljø.
Deltagerne blev inddraget i diskussioner og dilemmaer om, hvordan man bedst kan forberede sig på de nye teknologier, de udfordringer, der kan komme, og udnytte de potentialer, der er til at nedbringe belastninger og skabe et udviklende arbejde. Bag arrangementerne var BFA Velfærd og Offentlig Administration, BFA Industri og Arbejdsmiljørådet. 

 

Opsamling og model for indførsel af ny teknologi på virksomheder

Du kan læse en fælles opsamling fra de tre dialogkonferencer, som TeamArbejdsliv har udarbejdet. 

Derudover er der på baggrund af konferencen blevet udarbejdet en model, som viser syv faser, arbejdspladsen skal igennem, når der skal indføres ny teknologi på arbejdspladsen. 

Fremtidens Arbejdsmiljø

Model som viser de syv faser