Spring over hovedmenu

Webinar: Arbejdsmiljø i en coronatid - hvad har vi lært?

Få inspiration her på siden om coronapandemiens betydning for arbejdsmiljøet på landets arbejdspladser – og for dem, der har arbejdet hjemmefra.

Torsdag d. 27 maj 2021 afholdt Arbejdsmiljørådet webinaret ”Arbejdsmiljø i en coronatid - hvad har vi lært?”. Her kiggede vi bl.a. på hvilke løsninger, nye samarbejdsformer og erfaringer med forebyggelse, der er opstået under coronapandemien. Dagen indeholdt både arbejdspladsers og eksperters bud på, hvordan det, vi har lært, kan inspirere i det fremtidige forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

Herunder kan du se webinaret i sin fulde længde og finde de enkelte videoreportager, hvor arbejdspladser deler deres gode erfaringer med arbejdsmiljø i coronatiden. Du kan også læse tre portrætter fra arbejdspladser, som fortæller om deres arbejdsmiljøinitiativer under coronapandemien.

Webinaret i fuld længde

Se videoer med arbejdspladsernes gode erfaringer

En håndfuld arbejdspladser delte på webinaret ud af deres gode erfaringer.

Se videoreportager

Læs mere om de to forskere fra webinaret

Malene Friis Andersen er erhvervspsykolog, Ph.d. og forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Her forsker hun blandt andet i stress, trivsel, ledelse og psykisk arbejdsmiljø. Aktuelt er Malene Friis Andersen i spidsen for det større forskningsprojekt ”Mental sundhed og arbejdsfællesskabet under coronakrisen”, som er støttet af Velliv Foreningen.

Kirsten Nabe-Nielsen er Ph.d. og forsker ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, hvor hun forsker og underviser i blandt andet psykosocialt arbejdsmiljø. Senest har Kirsten Nabe-Nielsen stået i spidsen for forskningsprojekter om sammenhængen mellem arbejdspladsers håndtering af COVID-19 og medarbejdernes mentale helbred under pandemien, med særligt fokus frontpersonale bl.a. i ældreplejen, indenfor ambulanceservice og på folkeskoleområdet.