Spring over hovedmenu

NYHED / 22-02-2023

Graffitivæg, Escape Room og sodavandsbar trak unge ind til en snak om arbejdsmiljø

De unge stod i kø til at teste deres viden om unges arbejdsmiljø, da DM i Skills løb af stablen d. 2.-4. februar i Fredericia.

”Det må være forskere, som kommer mest til skade på arbejde. De arbejder jo med farlige stoffer”, lød det fra en ung i baren, da hun skulle svare på Arbejdsmiljøbarens quiz om unges arbejdsmiljø. Med lidt hjælp fra hendes veninder og lidt indspark fra den arbejdsmiljøfaglige bartender, kom de dog i fællesskab frem til, at de unge er mest udsat for arbejdsulykker.

Sammen med Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø kunne Arbejdsmiljørådet fylde vidensbanken op på de flere hundrede spørgelystne og sodavandstørstige unge, som kom forbi Arbejdsmiljøbaren. Det helt store trækplaster var dog et Escape Room, hvor unge kunne dyste på tid om at løse de arbejdsmiljøgåder. Mens de unge tålmodigt ventede i køen til Escape Room benyttede mange tiden til at udfylde væggene med deres bedste og værste joboplevelser. De mange oplevelser blev hurtigt en samtalestarter med deres venner om deres oplevelser hver især. 

Vi takker alle der kom forbi Arbejdsmiljøbaren for den informative og flotte udsmykning af baren og for den spændende dialog om unges arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljørådets årlige redegørelse til beskæftigelsesministeren

Arbejdsmiljørådet har netop sendt sin årlige redegørelse til beskæftigelsesministeren. Rådet ser 2023 som et år, hvor store samfundsmæssige udfordringer og behov for nytænkning trænger sig på. I redegørelsen peger Arbejdsmiljørådet på, at et godt arbejdsmiljø er vigtigt for, at alle kan have et sundt og langt arbejdsliv og både være grobund for at få de unge godt ind på arbejdsmarkedet og fastholde dem og samtidig bidrage til at endnu flere seniorer, bliver længere på arbejdsmarkedet.

Arbejdsmiljørådet understreger behovet for, at der snarest muligt bliver forhandlet om og indgået en ny fremsynet og ambitiøs arbejdsmiljøaftale, der bidrager til fortsat at styrke det sunde og sikre arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Arbejdsmiljørådet henviser til de forslag til en fremtidig arbejdsmiljøindsats, som rådet tidligere har sendt til ministeren.

Du kan læse redegørelsen her

Tag hånd om de unges arbejdsmiljø

Ungmedjob.dk er blevet relanceret med nyt logo, nye farver og opdateret indhold, som kan hjælpe jer med at få styr på de unges arbejdsmiljø.

Ungmedjob.dk er et fælles informationssite, som Arbejdsmiljørådet og de fem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø om unges arbejdsmiljø står bag. Sitet rummer både materiale og gode råd til arbejdsgivere, undervisere, forældre og de unge selv.

Tjeklister til lederen
I blandt det nye, opdaterede materiale vil vi især gerne fremhæve tjeklisterne til lederen. Tjeklisterne guider jer igennem alle relevante spørgsmål til unges arbejdsmiljø og giver jer et effektivt overblik over, om der er arbejdsmiljøproblemer, som I skal have taget hånd om for at leve op til lovens krav og sikre de unge et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

Tjeklisterne

Find meget mere information på hjemmesiden her