Spring over hovedmenu
EFApaint modtager Arbejdsmiljøprisen 2022

Indstil jer til Arbejdsmiljøprisen 2023

NYHED / 31-01-2023

Skal du og din arbejdsplads hyldes for jeres indsats for at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø? Så indstil jer til Arbejdsmiljøprisen 2023 og gør en forskel ved at inspirere andre arbejdspladser til at udvikle og styrke arbejdsmiljøet.

Arbejdsmiljørådet hylder arbejdspladser, hvor ledelse og medarbejdere samarbejder om at skabe et godt arbejdsmiljø.

Der uddeles priser i kategorierne:

- Kemi og vådt arbejde
- Arbejdsulykker
- Ergonomi
- Psykisk arbejdsmiljø

Sidste frist for at indstille sig er d. 10. februar 2023.

Du kan også allerede nu sætte kryds i kalenderen for afholdelse af Arbejdsmiljøprisen, som foregår i Aarhus onsdag d. 24. maj 2023.

Mød os i Arbejdsmiljøbaren på DM i Skills

Den 2.- 4. februar svarer Arbejdsmiljørådet og Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø på spørgsmål om arbejdsmiljø over et glas sodavand i Arbejdsmiljøbaren til DM i Skills, der i år afholdes i Fredericia.

I Arbejdsmiljøbaren kan man teste sin viden om arbejdsmiljø blandt unge og dele egne gode og dårlige oplevelser fra arbejdslivet. Det vil være muligt at dyste i, hvem der ved mest om arbejdsmiljø, når de unge prøver kræfter med Arbejdsmiljøbarens Escaperoom.

Vi glæder os til at tale med unge mennesker og håber, at vi lærer noget om, hvad der rører sig hos dem, og at de kan lære noget nyt om arbejdsmiljø.

Er du nysgerrig på, hvordan det hele løber af staben, så kig forbi, hvis du er i Fredericia eller følg Arbejdsmiljørådet på Facebook og LinkedIn, hvor vi deler billeder fra Skills.

Ny vejledning om KPI’er i arbejdsmiljøet

Stadig flere virksomheder og institutioner bruger KPI’er til at styre deres drift. De måler deres indsats og sætter sig mål for, hvad de gerne vil nå.

KPI står for key performance indicators. En indikator er en målbar værdi, der viser, hvor effektivt den enkelte virksomhed opnår sine mål. Der vil ofte være tale om en handling eller adfærd, som virksomheden ønsker mere af. KPI’er bliver ofte brugt til at forbedre kvalitet, kundetilfredshed mm. Men de kan også bruges til at målrette og styrke arbejdsmiljøarbejdet, så det bidrager til et bedre arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljørådet har i samarbejde med nogle af BFA’erne udarbejdet en vejledning til de virksomheder og institutioner, som gerne vil arbejde med KPI’er i arbejdsmiljøet. Den giver anvisninger for, hvordan den enkelte virksomhed eller institution selv kan fastsætte meningsfulde KPI’er i samarbejde med medarbejderne, og hvordan man sikrer ejerskab i hele organisationen.