Spring over hovedmenu

Ny kampagne: Tag snakken om seksuel chikane på arbejdspladsen

NYHED / 29-10-2021

Uønsket seksuel opmærksomhed og seksuel chikane skal forebygges og håndteres. Men det kan være vanskeligt at tage hul på emnet.

Alle mennesker er forskellige, og vores grænser for, hvad vi opfatter som seksuelt krænkende, er ikke ens. Derfor indeholder kampagnen ”Hvor går grænsen?” en række guides til, hvordan din arbejdsplads kan forebygge krænkende adfærd og tage hånd om sagerne, hvis de alligevel skulle dukke op.

I 2019 lancerede Arbejdsmiljørådet sammen med Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø, Arbejdstilsynet kampagnen ”Hvor går grænsen”. Den har vi videreudviklet og opdateret, så den nu indeholder en række konkrete værktøjer, der har til formål at hjælpe ledere og medarbejdere med at sætte fokus på emnerne uønsket seksuel opmærksomhed og seksuel chikane samt forebygge og håndtere hændelser på arbejdspladsen.

Kun ved at sætte fokus på problemet og tage samtalen kan vi forebygge fremtidige sager om seksuel chikane.

Guides:
- Guide til brug af dialogkort
- Guide til at søge viden og sparring
- Guide til den undersøgende samtale
- Guide til at skabe en politik om uønsket seksuel opmærksomhed
- Grib ind værktøj

Seksuel chikane, som vi ikke får snakket om, eller har uklare retningslinjer for, kan øge risikoen for en lang række problemer. Herunder psykisk sårbarhed, stress og i sidste ende sygemeldinger, der kunne være undgået. Derfor er det et vigtigt emne at tage hånd om.

Læs mere og find materialer og guides på hergårgrænsen.dk


 

Find Arbejdsmiljørådets videoer samlet et sted

Arbejdsmiljørådet har netop lanceret en videoportal, hvor du får et samlet overblik over vores videoer.

På videoportalen kan du blandt andet se webinaret om arbejdsmiljø i en coronatid fra maj 2021, hvor eksperter og arbejdspladser deler ud af deres erfaringer og kommer med bud på, hvordan det vi har lært kan bruges i det fremtidige forebyggende arbejdsmiljøarbejde. Du finder også videoerne fra de arbejdspladser, der på baggrund af en arbejdsmiljøindsats, har været nomineret til Arbejdsmiljøprisen.

Find videoportalen på video.amr.dk