Spring over hovedmenu

Fire arbejdspladser har løftet arbejdsmiljøet til nye højder og vinder Arbejdsmiljøprisen 2020

NYHEDSBREV / 08-09-2020

Fire arbejdspladser har skabt markante resultater og løst vigtige udfordringer i arbejdsmiljøet gennem vedholdende indsatser og et tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Derfor er de fire arbejdspladser vindere af Arbejdsmiljøprisen 2020.

De fire arbejdspladser vinder Arbejdsmiljøprisen 2020 hhv. i kategorierne Arbejdsulykker, Muskel- og skeletbesvær, Psykisk arbejdsmiljø og Unge og nyansattes arbejdsmiljø er:

Sanistål A/S har fået antallet af arbejdsulykker til at falde med 90 pct. med en årelang samarbejdsindsats, der har haft fokus på at ændre adfærd og kultur i virksomheden.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har indført holdtræning i arbejdstiden for de næsten 10.000 ansatte i hjemmeplejen og på plejehjemmene i København og den vej styrket både arbejdsglæden og medarbejdernes fysik.

Medicinske Sygdomme M14 på Sygehus Sønderjylland har indført et redskab fra psykiatrien til at vurdere patienter og på den måde set et usædvanligt løft i det psykiske arbejdsmiljø og fået sygefraværet til at falde.

Einar Kornerup A/S har nedbragt arbejdsulykker markant blandt sine lærlinge ved at sætte stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed lige fra starten i lærlingenes ansættelse.

Ifølge formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage skal årets fire vindere være meget stolte af deres indsatser og de resultater, de har opnået. Det har nemlig været et imponerende felt af arbejdspladser, som har været nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020.

”Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2020 arbejder alle ambitiøst og systematisk med deres arbejdsmiljø. De er innovative og finder løsninger, som netop fungerer på deres arbejdsplads og i forhold til deres kerneopgave. På vegne af Arbejdsmiljørådet vil jeg ønske alle vinderne et stort tillykke og udtrykke vores anerkendelse af deres arbejde og resultater,” siger Cristina Lage.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) ønsker også de fire vindere tillykke:

”Det er en fornøjelse at se virksomheder gå forrest og vise, at det betaler sig at prioritere arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne. Jeg glæder mig samtidig over, at vi med Arbejdsmiljøprisen kan hylde vores fire vindere for deres vigtige arbejde og flotte resultater. Den enkelte arbejdsplads spiller en afgørende rolle for at sikre et godt arbejdsmiljø til gavn for både virksomheden og medarbejderne. Et godt arbejdsmiljø betyder færre sygedage og færre arbejdsulykker og er afgørende for, at danskerne kan have et langt og godt arbejdsliv.”